Omstartslån

Dersom du sliter med betalingsanmerkninger, inkasso eller annen gjeld, da kan et omstartslån være en god mulighet for en ny sjanse. Dette lånet lar deg nedbetale disse, og fungerer som en type refinansiering. Med de rette forutsetningene lar dette lånet deg starte på nytt med økonomien, og komme på rett kjøl fra starten av. Som med alle lån er det viktig at du er klar over hva det innebærer, og hvilke krav som stilles til deg som låntaker. La oss ta en nærmere titt på hva omstartslån egentlig er.

Start på nytt med omstartslån

Når du tar opp et omstartslån kan du få hele 10 millioner kroner i refinansieringsgjeld, det er godt for deg å vite. I tillegg kan du ha både betalingsanmerkninger, inkasso og annen type gjeld og fortsatt få det godkjent. Dersom du har erfaring med noen andre lånemuligheter, så skjønner du kanskje hvordan et omgjøringslån skiller seg ut. Når du for eksempel skal ta opp et bolig- eller billån, så må din nåværende, fremtidige og tidligere økonomi være plettfri. Du skal da være fri for alt som heter anmerkninger og inkasso for å kunne kvalifisere deg til å låne penger.

Med et omstartslån stilles det ikke de samme kravene. Dette er en rype refinansiering, og for at banken skal være trygg på deg som låner, så tar de pant i boligen din. Dette gjør at de har noe sikkerhet hos deg, i tilfelle du ikke klarer å bemanne lånet. Det gjør i tillegg at du har mulighet til å låne penger til tross for tidligere hendelser. Tidligere økonomiske problemer er med andre ord ingen stopper her, fordi du fortsatt kan få hjelp.

Beregning av omgjøringslån

Før du tar opp et lån er det viktig at du regner ut kostandene som er forbundet til lånet. Dette må du gjøre for å få bedre oversikt over hva lånet helt konkret vil koste deg. For å regne ut månedlige kostnader for et omstartslån, må du samle all gjelden din til ett lån. Legg sammen kostnadene fra tidligere boliglån, forbrukslån og kredittkortgjeld. Når du har lagt disse sammen sitter du igjen med den totale summen, som er din samlede gjeld. Deretter kan du for eksempel sette renten på 6% med 25 års nedbetaling. Deretter vil du bli presentert til en sum som er ditt terminbeløp. Et terminbeløp skal betales månedlig, og når du regner ut kostnaden av lånet er det viktig at dette beløpet er noe som virker overkommelig og realistisk. Her er det nemlig ingen plass for unnasluntring, det skal rett og slett bare betales.

Når du regner ut skal du huske på å regne med nedbetalingen, og ikke bare rentekostnadene som kommer med. Dersom du har forbrukslån kan renten gjerne ligge på opptil 14-24%. Dette vil variere fra lån til lån, så sjekk ut dette før du begynner å beregne, sik at summen du sitter igjen med er nøyaktig.

Før du låner

Når du har planer om å søke om et lån, er det noen særlige punkter det er viktig å tenke over før man går i gang. Det er helt greit å ta opp et lån, og de fleste vil nok oppleve en slik prosess i løpet av livet sitt. Det er heller ikke skummelt eller farlig, og kan gå helt fint så lenge du er oppdatert på vilkårene. Du må være klar over hvor mye som skal betales fremover, og vite at du har råd til å bemanne lånet. Et lån har en satt sum, og faste terminbeløp som du betaler i måneden. Klarer du ikke å betale disse kan du ende opp med flere betalingsanmerkninger, og stor gjeld. Derfor må du som låntaker ta en titt i økonomien nå og fremover. Har du en fast inntekt som kan brukes til å betale ned på lånet? Hvilke andre utgifter kommer i tiden fremover? Og passer lånet for deg, i den situasjonen du er i nå.

Et omgjøringslån kan gi deg en ny mulighet, også hvis du har betalingsanmerkninger, inkasso eller annen type gjeld fra før. Det lar deg få en ny start på økonomien, for å få styr på den igjen. Det er viktig at du er klar over hva lånet innebærer, og hvile krav som stilles til deg som låntaker. Å kunne bemanne lånet er helt essensielt, spesielt nå som du prøver å få en ny start. Normen har nå mindre forbruksgjeld enn før, og det kan tyde på at vi blir bedre på å finne løsninger for å komme oss ut av kjipe økonomiske situasjoner.